Someday är en sociala medier-konferens fylld av inspiration om det senaste, nya insikter och intressanta case om sociala medier från några av Sverige och världens intressantaste talare och organisationer. Det blir en dag som får hjärnan att gå på högvarv och samtidigt ser till att fylla anteckningsblocket med konkreta idéer om hur du kan utveckla ditt arbete med sociala medier. 

Några av de frågor vi kommer få svar på:

  • Hur kan du skapa engagerande innehåll och öka din organiska räckvidd? 
  • Hur kan du använda Instagram för att driva försäljning? 
  • Vilka konkret tips och trix hjälper dig med din sociala medier-närvaro? 

Someday startade 2016 och har sedan dess haft över 400 deltagare som gett konferensen 4,4 i betyg av 5 möjliga. Här ser du bilderna från Someday 2016 och 2017. Someday är av och för oss som jobbar med sociala medier. 

Välkommen till Stockholm och Someday 2019! Hälsar arrangörerna Eva, Albert & Robert.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Och få uppdateringar om talare och allmänna nyheter kring sociala medier.

Om Someday

Someday är en heldag om sociala medier den 24:e september 2019 på Färgfabriken i Liljeholmen i Stockholm. Dagen startar med smörgås och kaffe innan vi sätter oss ner i takvåningen längst upp i huset. 

Vad får du och vad kostar det?

Se på det som en vidareutbildning. Du får mängder av konkreta idéer och tips om hur du kan utveckla ditt eget arbete med sociala och digitala medier. Självklart ingår frukost, lunch och fika. Priserna varierar beroende på när du köper biljetten. För att se aktuellt pris klicka på "Se pris och köp biljett". 

Betala via faktura eller kort

Du kan välja att köpa din biljett med kort direkt på sidan  eller via faktura. Vill du betala via faktura skickar du ett mail till robert@socialmediaday.se. Glöm inte att ange ev. allergier. Fakturan kommer som PDF på mail med 30 dagars betalningfrist eller senast 1 vecka innan Someday. Anmälan är bindande.

Hitta till Social Media Day 2019

Vi håller till i Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1 i Stockholm som ligger vid vattenbrynet 10 minuters promenad från Liljeholmens T-banestation eller 3 minuters gång från Trekantens hållplats. 

Här kan du läsa mer, prata med oss och dela vidare

Vem går på Someday?

På Someday kommer oftast det som jobbar som kommunikatörer, marknadschefer, Social Media Managers, informations/PR-chefer från både små och stora organisationer. Deltagarna har tidigare år kommit från bland annat Telenor, SEB, Skara kommun, Skånetrafiken, SF Bio, Gröna Lunds Tivoli, Borlänge Energi, Mekonomen, McDonalds, Peab Anläggning, Ving, Handelsbanken, Junibacken, Circle K och Region Kronoberg.

Program med reservation för ändringar av både innehåll och talare.

Talare 2019

Emma Lundgren
Advertiser Solutions - Snap Inc.

Camera marketing – AR-marknadsföring på Snap och andra plattformar

Emma Lundgren från Snapchat Sverige pratar om hur kameran och användandet av den har utvecklats på Snapchat - och varför camera marketing bör ha en given plats i framtidens mediestrategi. Camera marketing öppnar nya fantastiska möjligheter för kommunikation och marknadsföring – inte minst mot yngre målgrupper. Emma Lundgren ger konkreta exempel på de möjligheter som finns hos Snapchat och visar inspirerande case från framgångsrika och kreativa kampanjer. Emma lovar dessutom att berätta om vad Snap har på gång och vilka nyheter vi som kommunikatörer kommer att kunna ta del av hösten 2019.

Emma Lundgren

Emma Lundgren har jobbat med digitala medier i över 10 år och var Snap Incs första anställd i Sverige. Med en bakgrund inom såväl mobil som social video har Emma gedigen kunskap och insikt om hur marknaden, kunderna och det digitala medielandskapet fungerar.

Läs mer

Mattias Beijmo
Digitaliseringsexpert

Så övervakar Facebook vårt digitala liv

Facebook är idag självklar aktör för vårt digitala liv, och det börjar bli mycket svårt att föreställa sig hur vårt liv skulle se ut utan den blå jätten. Dessutom är Facebook en närmast oundviklig pusselbit och effektiv plattform för den digitala kommunikation och tjänster som såväl privata som offentliga organisationer bygger idag. Men avslöjande efter avslöjande visar att handeln och användandet av data går bortom vad någon kunnat föreställa sig; väldigt få har insett vidden av övervakningen av deras sociala medier-användande. Är det etiskt försvarbart att ge bort kunders, medborgares och väljares data till Facebook och deras partners?

Oavsett om du är en av de som jobbar med utveckling av webbplatserna, eller om du är användare av dem så bör du känna till detta: Dina tankar, dina åsikter, din geografiska plats registreras hela tiden. Datat om dig sparas och insikterna säljs vidare eller ges gratis till statliga aktörer som kräver att få se den. Du kan slå av spårningstjänster och tejpa över kameror hur mycket du vill - det hjälper inte. Facebook och de andra stora internetaktörerna tar del av var du är, vad du letar efter och den du är ändå. Vårt medvetande hamnar allt mer hos dem och deras partners - telekombolag, banker, politiska partier, staten och i vissa fall polisen.

Vilka konsekvenser får det här för att vi som arbetar med kommunikation och marknadsföring? Hur ska vi förhålla oss till de etiska och juridiska ramar som blir allt tydligare?

Ur innehållet:

- Så övervakar Facebook vårt digitala liv

- De här frågorna behöver du som arbetar med digitala tjänster ställa ur etiskt och juridiskt perspektiv

- Det här är konsekvenserna om vi inte gör något åt den ohållbara situationen kring digital övervakning

- Det här kan vi göra för att behålla de positiva delarna av digitaliseringen men bli av med det negativa

Mattias Beijmo

Mattias Beijmo har arbetat i över 20 år med digitalisering och internetteknologi. Han har tidigare ansvarat för den digitala transformationen hos bland annat banker, medieföretag, statliga myndigheter och nu arbetar han främst med strategi och analys för icke-vinstdrivande organisationer i Sverige och utomlands. Han har en examen i Internationella Relationer från Freie Universität i Berlin.

Läs mer

Sara Öhman
Digital Marketer

Mina sju bästa hacks för smart annonsering på Facebook & Instagram

Ibland räcker inte den organiska synligheten till och du behöver addera en annonsbudget för att få innehållet att slå igenom. Men det är långt ifrån alla som har koll på hur du på bästa sätt annonserar och sponsrar på Facebook och Instagram. Därför kommer Sara Öhman till Someday för att bjuda på sina allra smartaste growth hacks. Hur kan du räkna på målgrupper och få det organiska att ge dragkraft till annonseringen? Hur maxar du användningen av olika format? Vad kan du lära dig av A/B-testning? Sara har valt ut sina bästa tips som passar både dig som är beställare av annonsering och dig som sköter det mesta på egen hand. När Sara är klar kommer Facebook Business Manager troligen vara din bästa vän.

Sara Öhman

Sara Öhman har 10 års erfarenhet av att jobba med digital marknadsföring, med särskilt fokus på att aktivera i sociala medier, och drivs av att verka i gränslandet mellan att bygga varumärke och konvertera trafik! Som frilansande konsult har Sara jobbat med över 100 företag samt utbildat nära 1500 YH-studenter i digital marknadsföring.

Läs mer

Robert Kalinagil
@robgun robert.kalinagil@gmail.com

"Jag startade upp SkiStars arbete i sociala medier innan Facebook erövrat Sverige och  begreppet sociala medier börjat användas. Vi öppnade upp oss för att få både beröm och kritik men framförallt blev det ett nytt sätt att interagera med våra kunder i det som vi kallade Snöbloggen. Efter Sälen flyttade jag till Idre för att på Idre Fjäll jobba med webb, sociala medier och PR. Vår första Facebookintegration blev en succé publicitetsmässigt men när Facebook hörde av sig och påpekade att den inte uppfyllde regelkraven fick göra om och göra rätt... Under fyra år utvecklade jag resebolaget Vings arbete i sociala medier samtidigt som jag föreläser inom sociala medier och digital marknadsföring. Nu arbetar jag på Volvo Cars med marknadsföring. "

Eva Åberg
@EvaAbergZ eva@audiendo.se

"I mitt arbete hjälper jag mina kunder att komma i verklig dialog med sina målgrupper. Jag var tidigt ute i att utbilda svenska journalister i sociala medier och numera handlar det också om strategi- och utbildningsuppdrag inom retail, myndigheter och medlemsorganisationer.

Som organisationskonsult bistår jag ledningar och medarbetare i att med hjälp av innovation och gott ledarskap utvecklas i en tid av ständig förändring. 

Min strävan är att ständigt vara uppdaterad om samhällstrender i allmänhet och medieutvecklingen i synnerhet. En naturlig följd är att i höst lansera utbildningen Leda för framtiden utifrån de stora globala utmaningarna som kommer att påverka varje företag. Jag utbildar även i egna mötesverktyget Idéraketen® i fyra världsdelar. En effektiv metod i digital tranformation!"

Albert Lannerstad
albert@audiendo.se

"Jag har varit digital strateg i mer än 10 år och hjälpt hundratals organisationer att utveckla sin digitala närvaro. Nästa lika länge har jag arbetat med sociala medier. När de var i sin linda tyckte jag alla seminarier och utbildningar inom ämnet missade det nya och viktiga: att sociala medier ger möjlighet till helt nya typer av relationer mellan kunder, brukare, medlemmar och organisationer. Men det kräver att vi som kommunikatörer tänker annorlunda.

 
Som digital strateg fungerar jag som rådgivare åt organisationer som vill utveckla sin närvaro i sociala medier. Min roll är att utbilda, förankra, leda processer där strategin blir tydlig och nya idéer och koncept skapas."